Workshops en cursussen

Hieronder een overzicht van de workshops en cursussen die we op dit moment aanbieden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Dichterbij

Liever creatiever

Ik denk, ik denk, wat jij niet denkt

Bouw mee

Proefjes een onderzoek maken

Workshop

Om creativiteit te stimuleren in samenwerking met de taalontwikkeling, een dag of dagdeel aan de slag met gedichten. Zelf schrijven, lezen, inspiratie verzamelen en meer. Voor groep 1 tot en met 8!

Een indrukwekkende lezing van Sharlina Poelstra , met een enorme opbrengst aan enthousiasme en creatief taalgebruik.
Henk Haan
leerkracht groep 8, basisschool Veendam

Workshop

Telkens dezelfde kleurplaten, knutselwerkjes en tekeningen zat? Er kan veel meer creativiteit gebruikt worden dan je denkt! Hoe zorg je ervoor dat kinderen creatief aan de slag gaan en hoe doe je dat bij verschillende vakgebieden of manieren van kunst maken? 

Cursus

Hoe kunt u ervoor zorgen dat kinderen meer creativiteit laten zien? Hoe ontstaan er prachtige, eigenzinnige kunstwerken in plaats van telkens dezelfde?

In deze cursus kunt u leren hoe het bij u in de klas of op de BSO een stuk creatiever kan worden! 

Workshop

Bent u toe aan een leuke dag of dagdeel waarbij creatief denken terug komt? Samen met elkaar zien hoe creatief jullie denken?Leuk om eens iets anders dan anders te doen, waardoor nieuwe ideeën vanzelf in uw hoofd ontstaan. 

Workshop

Een workshop over hoe je op verschillende manieren gebruik kunt maken van bouwen tijdens lessen? Of op de BSO? Bent u ook klaar met werken aan voorbeeld bouwwerken? Met ‘bouw mee’ geven we informatie en concrete tips om direct aan de slag te kunnen met handelend leren middels bouwsteentjes van lego.

Workshop

Hoe kun je de standaard proefjes zo inzetten dat er meer geleerd wordt? Hoe gaan kinderen onderzoekend leren en ontdekken ze zelf meer dan dat er wordt verteld? In deze workshop ga je concreet aan de slag met een voorbeeld hiervan zodat je het daarna zelf kunt inzetten!

Cursus

Hoe maak je een onderzoekshoek in de klas, school of bso? Hoe zet je dit in? Welke vakgebieden koppel je hieraan en hoe leer je kinderen dan dat wat jij wil dat ze leren? Hoe leren ze om zelfstandig dit te kunnen en wat doe jij?

In deze cursus komen de antwoorden op deze vragen aanbod en zul je een eigen veilige onderzoekshoek kunnen opzetten en gebruiken! Voor ieder kind is onderzoeken dan een feestje!