STEAMed op school

Verschillende vakgebieden combineren? Kinderen nieuwsgierig houden? Het denken bij het kind laten? Onderzoeken en leren?
Het kan met ‘STEAMed op school’.

Onze manier van werken

Bij STEAMed zijn wij van mening dat het denken bij het kind moet blijven. Het kind moet leren en ontwikkelen, op welke manier dan ook. Door opdrachten breder op te zetten, kunnen kinderen meer hun eigen gang gaan. Dit is van belang voor de creativiteit en het behouden hiervan. Als wij onze opdrachten ontwikkelen, zorgen we er ook voor dat er meerdere antwoorden goed zijn. Hierdoor blijft er plezier in het leren en krijgen kinderen niet allemaal dezelfde resultaten. Aan de hand hiervan kunnen ze van elkaar leren en gaan kinderen talenten ontdekken en kiezen ze wat ze leuk vinden.
Door kinderen te prikkelen met nieuwe ideeën en andere inzichten, willen we zorgen voor nieuwsgierigheid. Maar kinderen kunnen ook zelf komen met vragen en ideeën. 
Naast het verwerven van kennis, geven we ook aandacht aan het werken aan verschillende vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, kritisch denken en reflecteren. Tot slot besteden we aandacht aan duurzaamheid, door zo min mogelijk afval te produceren maar ook materiaal te recyclen voor activiteiten. 

Wat kunnen we voor u doen?

We willen graag kijken wat we kunnen doen voor uw school. Hieronder een aantal ideeën:

  • inspiratie moment
  • workshops
  • trainingen
  • advies/hulp bij een project
  • aanbieden van materiaal
  • advies over de inrichting

We werken samen en zullen in goed overleg kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor de school. 

We horen graag wat we voor u en uw school kunnen doen.