Kinderboekenfeest Clavis

Waar kinderdromen tot leven komen…

Uitgeverij Clavis maakt kinderdromen waar. Tenminste, dat staat op hun website. Tijd om dat eens van dichtbij te bekijken in de conceptwinkel in Alkmaar tijdens een kinderboekenfeest voor volwassenen! 

Uitgeverij Clavis heeft een groot assortiment aan boeken. Prentenboeken, voorleesboeken, Young Adult boeken en zelfs baby boekjes. Het aanbod is divers en toch kun je er overeenkomsten in terug vinden. De meeste boeken van Clavis werken namelijk met een thema. Vandaar ook dat veel van de boeken terug te vinden zijn in klassen op de basisschool bijvoorbeeld! 

‘De wereld van morgen zal eruitzien als de dromen van de kinderen van vandaag’

Tijdens het kinderboekenfeest kwam al snel naar voren waarom Clavis het zo belangrijk vindt om kinderdromen waar te maken. En dat is niet alleen om kinderen te kunnen laten lezen waar ze stiekem van dromen of wat ze graag willen zien en doen in de toekomst. Clavis legt uit dat zij het als taak zien om kinderen een veilige en droomrijke jeugdtijd te bezorgen. Zeker als deze door andere omstandigheden als onveilig of ongelukkig is. De veilige en droomrijke jeugd komt goed naar voren in de verschillende boeken van Clavis. Problemen uit het dagelijks leven worden omgetoverd tot speciale momenten. En, ook al gaat het in het boek over iets naars, dan lukt het nog steeds om er op een goede manier mee om te gaan. 

Clavis en STEAMed?

Naast het feit dat boeken een belangrijke rol spelen bij bijvoorbeeld onderzoekend leren, creativiteit, eigen ontwikkeling en fantasie, heeft Clavis iets bijzonders. 

Sinds kort heeft Clavis namelijk een lijn genaamd WilleWete. Dit zijn, onder andere, informatieve boeken met een verhaal. Op deze manier wordt leren dus echt leuk gemaakt! Samen met de Pabo Hogeschool Inholland in Alkmaar werkt Clavis samen om kinderen nieuwsgierig te maken en onder te dompelen in de wonderlijke wereld van boeken. Aan de hand van deze boeken komen kinderen tot onderzoek, leren ze nieuwe informatie en worden ze geschoold in meerdere vakken, waaronder taal en wetenschap. 

Naast de verschillende boeken die behoren tot WilleWete is het ook mogelijk om het educatief centrum (in Alkmaar) te bezoeken met de klas. Op het moment draaien ze de laatste pilots, zodat het straks helemaal klaar is voor iedereen! Aan de hand van een verhalend ontwerp staat komende tijd ‘de laatste kans op Kosmos’ centraal.
Bovendien kun je als leerkracht of pedagogisch medewerker ook terecht in het educatief centrum. WilleWete heeft namelijk ook verschillende workshops en cursussen in het kader van nascholing. 
En uiteraard kun je de conceptwinkel bezoeken en zelf verdwalen in de wonderlijke wereld van de boeken die er staan!

Volgende keer lees je dit:

In de volgende blogs blijven we nog bij het kinderboekenfeest wat in Alkmaar was.

De eerst volgende blog van deze reeks gaat het over een illustrator en zijn boeken. Hij sprak ons op het kinderboekenfeest en naast zijn verhaal hebben we uiteraard ook tips om met het boek aan de slag te gaan. Thuis en in de klas! 

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Wees niet bang en laat het ons weten! 

Tot de volgende keer!

Leave a Comment